historie

 

"Een man naar God's hart" was het allereerste thema van Henk Binnendijk

Het ontstaan van Mannen in Beweging
1986,
Henk Binnendijk en Dick Langhenkel gingen in de jaren tachtig mannenconferenties houden in het conferentiecentrum De Burght in Burght-Haamstede (Zeeland). Later kwamen er ook andere sprekers bij.
In 1992 moest conferentiecentrum De Burght worden verkocht omdat het niet meer te exploiteren bleek.

Mannen in beweging ging verder via stichting Burght Netwerk en daarna (2002) als stichting Mannen in Beweging (MiB). De stichting werd later (2006) overgenomen door MIB-Gouda en Stichting ROEP. De website die enkele jaren  stil lag is in 2011 weer opgepakt door F. Kusters.

Tweemaal per jaar bleven landelijke conferenties, nu in De Bron bij Dalfsen, honderden bezoekers trekken. Er ontstonden in velerlei dorpen en steden mannengroepen, mannenontbijten, mannenkringen, soms als gevolg van voorbeelden die men ergens anders had gezien. Soms spontaan als een idee dat bij de mannen zelf op kwam om dan pas later tot de ontdekking te komen dat er nog veel meer soortgelijke groepen waren.

In september 1999 ontmoetten ongeveer drieduizend mannen elkaar voor het eerst bij de eerste Nationale Mannendag in de Veluwehal in Barneveld. In kleinere en grotere groepen waren de leden soms al verbonden aan dezelfde kerkelijke gemeente. Boeiend en een uitdaging, je leerde iets van elkaar, je laat je verrassen door de ander. Je deelde samen en groeide tegelijk in je geloof in God.

zie voor het MiB manifest:  LINK

 

HOME   (26-09-2016 )